Neden kişisel web sayfası yapıyoruz?

Hala arama motorlarından kişisel web sitesi şeklinde aramalar ile siteme girildiğini düşünürsek bu konudan şikayetçi olmayı bir kenara bırakıp bu konuda birşeyler yazmanın zamanın geldiğini düşünüyorum.

Aslında son zamanlarda sadece kendime kişisel web sitesi yaptığımı farkettim. Şu anda bahri.org, bahri.info, bahri.us, bahri.es, bahri.ch, bahri.ru, bahricanli.com.tr olmak üzere yedi farklı kişisel web sitem var. Şimdilik hiçbirinden vazgeçemiyorum.

Kişisel web sitesi neden yapılır?

  • Orataya somut yada soyut birşeyler çıkartmışsınızdır. “Bunu ben yaptım kardeşim, işte detaylar” dersiniz.
  • Konusu olarak kişisel web sayfanız olan kendi web uygulamanızı yazarsınız. (2005 yılında bahri.info da ilk blog scriptimi yazdığımda tek amacım kendi kodumu yazmaktı.)
  • Benim gibi kendinizden bahsetmeyi seviyorsunuzdur, konusu siz olan bir web sitesi yapar kendinizi anlatırsınız.
  • Benim bahri.org‘da uygulamaya başladığım about.me tarzı social bussiness card diyebileceğimiz, sosyal medya sitelerindeki profil sayfalarınızın linkleri ve diğer iletişim bilgilerinizin yer aldığı mini siteler ile online kartvizit olarak kullanmak için.

Günümüzde CMS yazılımları kişisel web sitesi yapmayı çok kolaylaştırdı. Yeter ki içeriğiniz olsun neredeyse 5-10 dk içerisinde kendi sitenizi yapabilirsiniz.

Son güncelleme 17 Ocak 2011

The following two tabs change content below.

Bahri Meriç CANLI

Web Geliştiricisi, Linuxcu, Dağcı, Amatör Telsizci, Girişimci, Motorcu

Latest posts by Bahri Meriç CANLI (see all)