Neden artık blog yaz(a)mıyorum?

Blog yazmaya 2005 yılında başladım. 2009 Aralık ayına kadar artan bir ivme ile iyi yada kötü birşeyler yazıyordum. Zaten çocukluğumdan beri birşeyler yazmayı da seviyorum. 2009 Aralık ayında sunucumun güç kaynağı yandı. HP sunucumun içindeki verileri de hala alabilmiş değilim. Şuan evde çamaşır makinesinin yanında yaklaşık bir yıldır çamaşırlığa sehba vazifesi yapıyor. Silinen yazılarımın artık yeterince yeni yazı yazamama etkisi var bilemiyorum fakat şuan da istesemde yazamıyorum. Onun yerine Twitter üzerinden birşeyler yazmak daha pratik geliyor. Sonuçta içime sinecek bir paragraf yazı yazabilmek için bile en az 15-20 dk düşünmem gerekiyor. Twitter’da ise yazıyorum ve gönderiyorum. Hatta bazen robota bağlayıp yazdığımı kontrol etmeyi bile ihmal ettiğim oluyor. İmla hataları ile birlikte gidiveriyor bir cümlelik yazım. Twitter üzerinden de diğer sosyal medya sitelerine zincilerme olarak dağılıyor. Aynı cümle için farklı gruplardan bazen farklı bazen benzer geri bildirimler alıyorum. Blog yazarken bu kadar çabuk geri bildirim alabilmem mümkün olmuyordu. Kısaca yazdığım uzunca bir yazıyı sınırlı bir kitleye ulaştırıken şimdi çoğu zaman bir cümlelik yazıyı daha geniş bir kitelye ulaştırabiliyorum.

Son zamanlarda yapılan bir araştırma, benim de içinde bulunduğum yaş grubunda(18>X<30) blog kullanımının azaldığını ve yerini sosyal medya sitelerine bıraktığını gösteriyor. 2007 yılında çalıştığım şirket bu alandan çıkış yaparken blog kullanımının bir tepe noktası olduğunu ve bunun çok uzun sürmeyeceğini bu işin içindeki kişiler olarak öngörüyorduk. Günümüzde herkesin bir blogu olmalı anlayışı yerini amaca yönelik ve tabiri caizse kalbur üstü bir blog kitlesine bırakmaya başladı.

Son olarak blog devrinin kapanmaya başladığı günümüzde yıllardır kişisel sitemin ana sayfasını blog modülü ile değiştirmeme inadımın artık bir anlam kazandığını söyleyebilirim. İlerde blog yerini sosyal medya akış takibine bıraktığında siteme sadece bir modül daha ekleyeceğim.

Son güncelleme 12 Aralık 2010

The following two tabs change content below.

Bahri Meriç CANLI

Web Geliştiricisi, Linuxcu, Dağcı, Amatör Telsizci, Girişimci, Motorcu

Latest posts by Bahri Meriç CANLI (see all)