Online profil(kartvizit) siteleri

Yazıya isim bulmakta daha doğrusu bu siteleri tanımlamakta biraz zorlandım. about.me kendisine kabaca diğer sitelerdeki profillerinizi tek bir sayfada toplayan online profil diyor. Ben diğerleri için de aynı tabiri kullanacağım.

Bu profil toplayan sitelerin de sayısı birden fazla olunca bende o sitelerdeki profillerimi siteler hakkında kısa birkaç yorumum ile birlikte yayınlamak istedim.

Hepsinde geçen yaz ağrı dağına tırmanmaya gittiğimde çekmiş olduğum bulutların ardından kısa sürede olsa yüzünü gösteren Ağrı dağı fotoğrafını kullanıyorum. Çok süper bir fotoğraf değil fakat daha iyisini bulana kadar en iyisi bu.

Flavors.me

Aslında flavors.me için söylenecek fazla bir şey yok. Adamlar sistemi kurmuşlar kısıtlı bir bölümünü ücretsiz ger kalan her şeyi de ücretli olarak sunuyorlar. Ücreti mukabilinde kendi alan adınızı bile kullanabiliyorsunuz. 

Adresim: flavors.me/bahri

About.me

About.me den bahsedilirken “flavors.me benzerliği ile dikkat çeken” şeklinde cümeleler okudum. Bana biraz daha fazlası gibi geldi. Fakat about.me alan adı içeriği anlatması yönünden bence daha güzel. 

Adresim: about.me/bahri

Kimdir.com

Bizim şirketin ürünü diye söylemiyorum fakat Türkçe alan adı olarak bu konseptte rakibi olacağını düşünmüyorum. Henüz kapalı betada olması sebebi ile hala sadece isminiz.kimdir.com şeklinde kullanıcı adı alma şansınız da olabilir. 

Adresim: bahri.kimdir.com

WordPress + MiniCard

Bu devirde babana bile güvenmeyeceksin sözü kadar olmasa da internet şirketlerine de güvenmeyeceksin gün gelir yayına son verir düşüncesi ile yapılmış bir çalışma.(Yahoo! patır patır servislerini kapatıyor, ücretiz yayın yaparken kapanan bir sürü servis hatırlıyorum.)Kendi kartvizit siteni kendin yap sözünden hareketle. Hali hazırda boşta duran alan adının değerlendirilmesine de bir vesile. WordPress + MiniCard temasının kısık ateşte makyajlanması ve biraz php hacking. 

Adresim: bahri.org

Son güncelleme 1 Mart 2011

The following two tabs change content below.

Bahri Meriç CANLI

Web Geliştiricisi, Linuxcu, Dağcı, Amatör Telsizci, Girişimci, Motorcu

Latest posts by Bahri Meriç CANLI (see all)