Google aramaları sonucu siteme gelen sevgili ziyaretçilere

Artık can sıkıcı olmaya başladı. Web sitemi ziyaret eden 10 kişiden 9’u google den kişisel web sitesi yada kişisel web sayfası aramaları ile geliyorlar. Bu kelimelerde çoğu aramalarda(bu sıralar google neredeyse her bir aramaya farklı bir sonuç sıralaması vermeye başladı) ilk sayfada yer almam kötü birşey değil fakat günlük ziyaretçileri incelediğimde hep bu sonucu görmek artık canımı sıkmaya başladı. Bu aramalarla gelip sitemi blog kısmı da dahil wget yada httrack ile çekmelerine de artık eskisi kadar sövmüyorum. Ama bu 9/10 oranı gerçekten can sıkıcı 2005 yılından beri bahri.infoda birşeyler yazıyorum, baktığımda neredeyse her konuda birkaç kelime birşey yazmışım fakat ziyaretçiler gele gele kişisel web sitesi kelimesinden siteme geliyorlar.

Bu yazıdan sonra bu kelimelerle gelen ziyaretlerin artacağını da biliyorum fakat bu metni yazıp içimi dökmek bana biraz iyi gelecek.

Not: Geçen ay ilk defa bahri.info’dan $17(birkaç aylık last.fm aboneliğimin parası çıktı) kazandım. Kişisel web sitemden para kazanmak gerçekten ilginç bir duygu.

Son güncelleme 7 Aralık 2009

The following two tabs change content below.

Bahri Meriç CANLI

Web Geliştiricisi, Linuxcu, Dağcı, Amatör Telsizci, Girişimci, Motorcu

Latest posts by Bahri Meriç CANLI (see all)