Basit bir ip adresi öğrenme sitesi açtım

Bu gün lala.com’a üye olmak için saatlarce proxy aradım. Ardından proxylerin çalışıp çalışmadığını test etmek için ip öğrenme sitesi aradım. Bildiğim sitelerin çoğu kapanmış. Sonra ben basit bir site yapayım istedim. Önce ipaddress40.com’u aldım. Fakat v4 olan şeyin ip address değil internet protokolü olduğunu hatırladım. Yeni çalışmaya başladığım alan adı yazmanı OnlineNIC’ten grace period çerçevesinde alan adının silinip para iadesini istedim. Sonra IP v4.0 Address isminde basit bir ip öğrenme servisi açtım.

Bu arada OnlineNIC’in diğer registrarlarda olmadığı halde çıkarttığı zorlukları 1,2 diye saymaya başladım. (üçüncüde eski registrar’ım 007names’e yada diğer api desteğini ucuza veren bir registrar’a geçeceğim.)

Son zamanlarda yaptığım siteler hep zaten olupta ihtiyacım olduğunda kullanamadığım sitelere alternatif olarak ortaya çıkıyor. Hayırlısı diyelim. Umarım başkalarının da işine yarayabilecek birşeyler yaparım ve kullanıldığını hızlı hızlı akan access loglardan (bizde adet böyle) izlerim.

Son güncelleme 29 Kasım 2009

The following two tabs change content below.

Bahri Meriç CANLI

Web Geliştiricisi, Linuxcu, Dağcı, Amatör Telsizci, Girişimci, Motorcu

Latest posts by Bahri Meriç CANLI (see all)