Neden webden para kazanamadığım anladım

Bu sıralar registrarımı değiştirimeye çalışıyorum. Mevcut registrarım 007names bana api hizmeti vermiyordu. Registrar api ile birkaç proje yapmak istiyorum. API hizmetini almak için önce uzun süredir incelediğim registrarlardan biri olan OnlineNic’i denedim daha sonra ResellerClub’ı. Ardından edindiğim tecrübelere dayanarak halihazırda kullandığım ve bana reseller hesabı veremeyen 007names ile görüşdüm ve 2010’un ilk çeyreğinde API destekli reseller hesabı alacağım.

Registrar değişimi sırasında bazı alan adlarımı yeni registrarlarıma taşıdım. Bu taşıma sırasında dikkatimi çeken ve üzülsem mi sevilsem mi bilemediğim bir durumu gördüm. Üzerinde çalıştığım bütün projeler para kazanmak üzerine değil de daha çok birileriyle ortak birşeyler yapmak üzerine. Bu bağlamda 25’e yakın .org uzantılı alan adım var.

Eğer kişisel olarak bu işten para kazanacaksam ya bir ekip kurmalıyım. Yada birileriyle birşeyler yapacak projeler yerine tek başıma yapabilceğim ve kolayca nakite çevirebilceğim projeler üzerinde çalışmalıyım.

Bu arada PIR .org uzantısının logosunu değiştirmiş. Bu yazı için bir resim ararken bu değişikliği de farkettim.

Not: Bu yazıyı eklemek için bloguma girdiğimde wordpress 2.9’un çıktığını ve güncelleştirme beklediğini gördüm. İlgililere duyurulur.

Son güncelleme 19 Aralık 2009

The following two tabs change content below.

Bahri Meriç CANLI

Web Geliştiricisi, Linuxcu, Dağcı, Amatör Telsizci, Girişimci, Motorcu

Latest posts by Bahri Meriç CANLI (see all)