Çanta

Kısa film çekmek için senaryo yazayım dedim. Gerçek kesit tadında birşey çıktı ortaya

image

İşten eve yeni dönmüştü.  Arabasını otopark parketti. Arabadan indi. Kumanda ile kapıları kilitledi.  Tedbir amaçlı sürücü kapısını elle kontrol etti. Apartmanın girişine doğru yürümeye başladı.  Tam bu sırada telefonu çaldı.  İşten alel acele çıkmıştı.  Arayan genel müdürün asistanı Gaye’ydi.  Toplantı notlarını sordu.

– Evde unutmuşum bende onları almak için eve geldim, dedi.

Telefonla konuşurken apartmanın kapısını anahtarı ile açtı.  Asansörün kapısına doğru yöneldi. Asansörü çağırmak için düğmeye bastı. Asansör dairesinin olduğu 6. Katta bekliyordu. Yine biri asansörü tutuyor diye söylendi.  Bir iki dakika bekledi.  Beklemeye dayanamayıp merdivenleri yavaş yavaş çıkmaya başladı.  Yukarı çıktıkça, yukarıdan ne olduğunu anlamadığı sesler duydu. Birileri durmadan konuşuyordu.  Birden sesler kesildi ve asansör aşağı inmeye başladı. Biraz önceki gürültü şimdi aşağıdan geliyordu. Çoğunu anlamadı fakat arada hadi! çabuk! gidelim! kelimelerini işitti. Evin kapısına geldi. Anahtarı kilide soktu.  Sabah çıkarken kapıyı kilitlediğinden emindi.  Biraz endişeli bir şekilde içeri girdi. Temizlikci gelmiş, camları siliyordu.  Salonda yanına gidince

– Siz mi geldiniz Çağrı bey dedi.
– Biraz önce sizin şirketten iki adam geldi bir çanta mı ne varmış onu istediler. Sizi aradım ama telefonunuz meşguldu.  Acelemiz var gecikirsek Çağrı bey çok kızar dediler bende çantayı onlara vermek zorunda kaldım, dedi.

Şaşkınlık içinde,  Bu nasıl olabilir çantamı evde unuttuğumu benim dışımda kimse bilmiyordu diye düşünmeye başladı.

Kapının zili çaldı.

– Ben bakarım, dedi.

Kapıyı açtım. Birden bir silah sesi duydu. Biraz önce çantayı alan adamlar temizlikciyi arkada görgü tanığı olarak bırakmamak için geri dönmüş ve kapı açılır açılmaz ateş etmişlerdi. Önce Çağrı’yı sonrada salonun canın silmeye çalışan Ayşe’yi öldürmüşlerdi. Zavallı Ayşe kurşunlardan hafif yara almasına rağmen camdan aşağı düşerek betona çarpma sonucu can vermişti.

Neydi bu çantada bu kadar önemli olan. İki kişiyi katledecek kadar gözü dönmüş adamlar kimdi. Çantanın evde olduğunu nereden biliyorlardı.

Son güncelleme 13 Nisan 2014

The following two tabs change content below.

Bahri Meriç CANLI

Web Geliştiricisi, Linuxcu, Dağcı, Amatör Telsizci, Girişimci, Motorcu

Latest posts by Bahri Meriç CANLI (see all)