Kullandığım Android uygulamaları

Uzunca bir süredir blog yazmak isteyip yazamıyordum. Burçak Çubukçu kendi sık kullandığı Android uygulamaları ile ilgili bir yazı yazmış, yazıda beni ve Onur Değerli’yi  “MİM”lemiş. Bu vesile ile bir blog yazısı yazma fırsatım oldu.

Gelelim kullandığım Android uygulamalarında, Samsung Galaxy W telefonumda 120 farklı uygulama yüklü sizlerele sık kullandığım uygulamalardan bazılarını paylaşıyorum.

SC20130328-113219 SC20130328-113226 SC20130328-113231

radyocRadyo C: Kendisi radyom Radyo C‘nin Android uygulaması. Genelde telefondan Radyo C dinleyeceğim zaman bu uygulamayı kullanıyorum.

tunein

TuneIn Radio: Radyo C’nin kendi uygulaması yokken daha sık kullandığım bir uygulama. İnternet üzerinden yayın yapan bir çok radyoyu dinlemenizi sağlayan güzel bir uygulama. Pro versiyonunda çalan şarkıları telefonunuza kaydetme olanağı da sunuyor.

piyasa.com

Piyasa.com: Piyasa.com‘un Android uygulaması. Serbest piyasa ve bankların döviz ,altın fiyatları, banka kredileri, IMKB borsa bilgileri gibi birçok güncel finansal veriye uygulama üzerinden ulaşabiliyorsunuz. Ben telefonumun hafızası yetmediği için kullanamadığım bir de widget özelliği var.

gmail

Gmail: Gmail ve google apps üzerinden kullandığım bütün emailleri gmail uygulaması ile takip ediyorum. Telefon kullanımımın büyük çoğunlu gmail uygulaması ile email okumak ile geçiyor.

fing

Fing: Özellikle yapısını bilmediğim kablosuz ağlarda bağlı bilgisayarlar ve network yapısı hakkında bilgi alabildiğim bir uygulama. Ayrıca seçili makinelerde nmap benzeri port tarama yaparak açık servisleri de listeleyebiliyor.

rifatron

SmartEyes: Kullandığımız RIFATRON marka DVR kamera sistemini telefon ile takip etmek için kullanıyorum.

conectbot

ConnectBot: Android için kullandığım en başarılı SSH istemcisi, ayrıca telefonun konsolunu da kullanma olanağı sunuyor. RSA key desteği ile tek tıklama ile istediğiniz SSH sunucusuna bağlanabiliyorsunuz.

dropbox

Dropbox: Bulut teknolojileri hayatımızın içine iyice girdi. Dropbox’da benim vazgeçilmezlerim arasına yavaş yavaş giriyor. Masaüstü ve telefon arasında dosya alışverişi ya da bilgisayar başında değilken dropbox üzerindeki dosyalara ulaşmak için kullanışlı bir araç. Linux konsol uygulaması olması sunucular üzerinde de Dropbox kullanma olanağı sunuyor. Hala dropbox üyesi değilseniz bu linkten ücretisz üye olup bana da ekstra 500 Mb alan kazandırabilirsiniz.

ikinciel

İkinciel.comİkinciel.com‘un android uygulaması. İkinci el sahibinden oto, ikinci el sahibinden emlak, ikinci el motosiket ve daha bir çok ilan kategorisinde ücretsiz ilanını bulunduğu ilan sitesi bende yeni bir motosiklet almak için mevcut motosikletim Yamaha XT 125‘i ikinciel.com üzerinden satışa çıkardım.

Son güncelleme 28 Mart 2013

The following two tabs change content below.

Bahri Meriç CANLI

Web Geliştiricisi, Linuxcu, Dağcı, Amatör Telsizci, Girişimci, Motorcu

Latest posts by Bahri Meriç CANLI (see all)