Eski yazılarım geri geldi

30 Aralık 2009 tarihinde 29 gündür veri merkezinde bulunan web sunucumun güç kaynağının yanması sonucu öylece ortada kalmıştım. Bütün web sitelerim ve kişisel bloglarımdaki bilgilerim gitmişti. Bir sürü farklı kaynaktan veriyi geri getirmeye çalışmıştım ama olmamıştı. Gün bu günmüş. Yıllardır evde sakladığım sunucuyu bu gün çalıştırıp içindeki verileri aldım. Tam tamına 202 farklı yazım bloguma yeniden eklendi.  Blog kavramının daha yeni oluştuğu 2005 yılında yazdığım ilk blog girdileri, Beril Teknoloji’de ilk işe başladığım zamanda yaşadığım heyecanlar ve hayatımdaki diğer gelişmeler. Mesela Pardus projesi ile tanışmam. Hosting işi ile ilk uğraşmaya başladığım yıllar. Kısacası benim web geçmişim. Verilerimi alıp sunucuyu orada bıraktığıma deydi gibime geliyor. Zira geçmişim hiçbir para ile satın alınamayacak kadar değerli.

Bu verilerin geri gelmesine o kadar çok sevindim ki o sırada sevinçten yapacak hiç birşey bulamadım. Bari yaptıklarımı fotoğraflayım dedim.

Bu işlem sırasında teknik serviste linux cdsi bulamasamda sürekli yanımda taşıdığım içinde şuanda ubuntu 10.10 yüklü olan usb FSF kimlik kartım bu konuda her zamanki gibi imdadıma yetişti.

Son güncelleme 11 Mayıs 2012

The following two tabs change content below.

Bahri Meriç CANLI

Web Geliştiricisi, Linuxcu, Dağcı, Amatör Telsizci, Girişimci, Motorcu

Latest posts by Bahri Meriç CANLI (see all)