Eee, askerlik bitti şimdi ne olacak

Hiç kimsenin askerliği kimseye benzemiyor. Nasıl oluyor nasıl bu hale getiriyorlar bilmiyorum. Gerçi hayatın neresinde herkesin hayatı birbiri ile aynı gidiyor ki. Bende 6 ay süren askerliğim süresince tahmin ediyorum, diğer silah arkadaşlarımdan farklı bir askerlik yaşadım.

Hayatımdaki ilk doğu tecrübesini iki yaz önce ağrı dağı tırmanışı için Van, Ağrı ve Bitlis şehirlerine gittiğimde yaşamıştım. Askerlik sebebi ile de bir güneydoğu tecrübesi yaşadım. Diyarbakır, Şırnak ve hatta içinden geçtiğimiz sayılırsa Mardin şehirlerini gördüm. Diyarbakır ve Mardin konusunda çok fazla şey şöyleyemesem de Şırnak şehrini az çok öğrendim. Belki bir gün lazım olur.

Gelelim asıl soruya askerliğin ayak sesleri geldi geliyor derken o sesi duyulan postallarıda giydik yaşananlar çoktan geçmişte kaldı. Peki şimdi ne olacak. Ne yapmalı? Hemen bir iş bulup çalışmalı mı? Yoksa genel kanıya uyup öyle boş boş oturup günleri gün mü etmeli? Ya da dozu nedir bunların hangisini ne kadar yapmalı. Şöyle istediğim zaman çalışıp istediğim zaman dinleneceğim bir iş yok mu? (Bence yok ama neyse) Birileri kendi işini kur, istediğin zaman çalış istediğin zaman dinlenirsin, istediğin zaman gezersin diyor ama sanırım onlar hiç kendi işi olan birileri ile tanışmamışlar. Ben gördüğüm örneklerden kendi işinin patronu olup istediğini istediği her zaman yapan hiç görmedim. Bana etrafımdan her kendi işini kur denildiğinde ben bunları(ay sonunu kâr ile kapatmayı, müşterilerle didişmeyi, boş zamanlarında bile firmanın geleceğini kendi geleceğinden çok düşünmeyi) düşünüp vazgeçiyorum.

O zaman geriye bir iş bulup çalışmak kalıyor. Ben şimdiye kadar hep bu seçeneği seçtim. Hiç de pişman olmadım. İşimi hakkıyla yapar, gönül rahatlığı ile çıkar giderim. Peki ne kadar dinlenmeli? Bu evdeki tek kişilik oda partisini ne kadar sürdürmeli. En iyisi şu kalan işleri bitirip bir iş aramaya başlamalı. Zira beni arayanlar pek hoşuma giden iş teklifleri sunmuyorlar.

Not: Bu da son askerlik yazım olsun. Sıkıldım artık bu askerlik mevzularından

Son güncelleme 9 Şubat 2012

The following two tabs change content below.

Bahri Meriç CANLI

Web Geliştiricisi, Linuxcu, Dağcı, Amatör Telsizci, Girişimci, Motorcu

Latest posts by Bahri Meriç CANLI (see all)