Askere gittim, döneceğim.

Maceralı bir başlangıç oldu. Zaten sıradan olsaydı şaşardım.

Gece sonuçlar açıklandığında önce Kastamonu 1. Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığında acemliğimi ardından Şırnak İl Jandarma Komutanlığı emrinde usta askerliğimi yapacağımı öğrendim. (o gece hiç uyumadım. internetten Kastamonu’yu ve Şırnak’ı araştırmaya koyuldum.)

Gideceğim yer belli olduktan sonra hızlıca internetten bilet almayı denedim olmadı. Bende Metro Turizm’den rezervasyon yaptırdım. Ertesi gün biletimi almaya gittiğimde yaptığım rezervasyonun bir metro turizm çalışanı tarafından keyfi olarak iptal edildiğini ve indirimli olarak başka birine satıldığını öğrendiğimde yaşadığım şok. Telaşla başka bilet arama çabası, ardından bir arkadaşatan bilet bulmasını istemek. Arkadaşım bileti bulur, fakat biletin bayan yanı olduğunu söyler. Nasıl olur, nasıl ederim derken yolculuk günü gelir. Otobüs tamamen asker adayı doludur. Yanımda da benim gibi Hatay’lı bir asker adayı oturmaktaydı. Arkadaşım kendince bana şaka yapmış. Otobüs Ilgaz dağı eteklerinde yol alırken yeşil ormanların arasında Ferhan Şensoy’un Pardon filmini izlemeye koyulduk. (Bir taraftan da iyi ki daha fazla geciktirmemişim şu askerlik olayı diye iç geçirmedim değil.) Otobüs terminalinde tanıştığım çocuklarla birlikte küçük bir Kastamonu turu ardından kışlaya doğru yola çıkış. Tabii bu kadar kolay olmadı.

Kışlanın içinde sadece İş Bankası bankamatiği varmış. Gezdiğimiz arkadaşların biri üzerindeki fazla parayı bankamatiğe yatırmak ister. Bankamatik arıza yapar ve parayı yatırmadan kartıda bir güzel yutu verir. Bu olayın öğlen banka kapalıyken olduğunu da düşünürsek kastamonudaki ilk günüm de bir banka şubesi önünde arkadaşların bankadaki işlerini bitirmelerini beklemekle başladı. İşler 2-3 saat sonra biter ve kışlaya doğru yola çıkılır.

Hava günlük güneşlikken birden bardaktan boşalırcasına bir yağmur boşalır. Herkes sırıl sıklam. Kışlanın kapısına yaklaşırken bir ses duyulur. Bir askere yazılmış ağıt kışlanın nizamiyesinden kocaman hoparlörden yayılmaktadır. İnsanın psikolojisi birden değişiverir.

İnternette şartlarının diğer bölüklere göre iyi olduğunu duyduğum ve kışlada geçirdiğim 2 haftanın sonunda bizzat şahit olduğum 5. bölük kapısında görevli askerler tarafından karşılanıp, bölüklere soyadına göre dağıldığımızı öğrenip bir hayal kırıklığı ile 2. bölüğe doğru yol alınır.

Bana herkesin söylediğinin aksine Kastamonu Gölköy’de acemi askerlik yapacak olanların erkenden gidip birliklerine katılması faydalı olacaktır. Bizim saat 15:00 gibi kışlanın içinde olmuş olmamıza rağmen işlemlerimiz yetişmeyip günlerce işimizin hallolması için sıraya girip defalarca sayıldık, numara aldık, olmadı tekrar sıraya girdik. Kaydımız olmadığı için yatacak yerimiz belli olmadı. Üniformalarımızı alamadık. Sivil kıyafetlerimiz ile uyumak zorunda kaldık. Hatta yemin töreninde birliğe ilk katılan er’e ödül bile verildi.

Şimdilik bu kadar,
Jandarma Er Bahri Meriç CANLI
Kastamonu Gölköy’den bildirdi.

Son güncelleme 28 Ağustos 2011

The following two tabs change content below.

Bahri Meriç CANLI

Web Geliştiricisi, Linuxcu, Dağcı, Amatör Telsizci, Girişimci, Motorcu

Latest posts by Bahri Meriç CANLI (see all)