İşletim sistemi seçme özgürlüğümüz de var

Ülkemizde satılan bilgisayarların %99’unda windows işletim sistemi sistemin olmazsa olmaz bir parçası olmadığı halde zorunlu olarak geliyor.

Şuan bu yazıyı yazdığım Asus EeePc 1000H netbook bilgisayarımda hiçbir zaman windows kullanmama rağmen satın alırken windows xp lisansı da almak zorunda kalmıştım. Bu konuda Av. Nihad karslı tarafından Ankara 1. Tüketici Mahkemesine dava açılmıştı. Dava sonucunda windows işletim sisteminin ücretini iade alınması yönünde bir karar çıktı. Bu konuda dava sonucu yayınlanır yayınlanmaz, çeşitli yerlerde internet sitelerinde gazetelerde haberler yapıldı. Fakat konuda hala bilgisayar satıcısı firmalar son kullanıcılara olumsuz yanıtlar vermeye devam etmekteler.

Bu yıl ki LKD genel kurulu öncesi yaptığımız kahvaltıda ortaya çıkan mini site fikrini sonunda hayata geçirmeye karar verdim. Öncelikle akıl akıldan üstündür diyerek lkd üye email listesinden site için isim önerileri aldım. Gelen önerilerden mecburdegilsiniz.com ismini haziran 2010 da satın aldım. Çeşitli sebeplerle siteyi aktif hale getirememiştim. pardus-linux.org üyelerinden baDibere ve zubak‘ın desteği ile siteyi yayına aldık. zubak birde banner hazırladı. İsteyenler banneri sitelerinden yayınlayabilirler.

Ms Windows işletim sisteminin iadesi asla korsan windows kullanımına teşvik olarak görülmemelidir. Bu sadece kullanmayacağınız yada kullanmak istemediğiniz işletim sistemini almama hakkınızın sonucudur.

Son güncelleme 8 Ağustos 2010

The following two tabs change content below.

Bahri Meriç CANLI

Web Geliştiricisi, Linuxcu, Dağcı, Amatör Telsizci, Girişimci, Motorcu

Latest posts by Bahri Meriç CANLI (see all)