İş hayatında geride bıraktığım ilk üç yılım

Zaman çok hızlı akıp geçiyor, daha dün gibi profesyonel olarak Beril Teknolojide çalışmaya başladığım ilk günler. Bilgiye olan açlığım doyurabildiğim nadir yerlerden birinde çalışmaktan mutluluk duyuyorum. Sürekli yeni şeyler öğrenmenin verdiği hazzı kelimelerle anlatabilmek benim için mümkün değil. Bu geçen süre içinde salt kod yazmadığım için de ayrıca mutluluk duyuyorum.

Zaman ilerledikçe şartlar daha alt bir alanda uzmanlaşmayı gerekli kılıyor. Önceleri bilgisayarı donanım ve yazılım olarak ayırıyorken sonraları yazılımı masa üstü ve web olarak ayırdık. Şimdi geldiğim noktada ise web uygulamalarını yatay olarak değil de dikey olarak belirli bir alana göre ayırıp onun içinden birini seçmem gerekiyor.

Ben alan adı ve web hosting konuları üzerine çalışmayı seviyorum. Bu alanlardaki ilgimin artmasında geçmiş dönemde yaptığım (işte ve boş zamanlarımda) çalışmaların büyük etkisi var. Belki eticaret uygulamaları ile uğraşıyor olsaydım. Şimdi daha iyi eticaret uygulamaları geliştirmek üzerine hayallar kuracaktım. Şimdi ise bir alan adı kayıt otoritesi[1] (registry) içinde yer almak, daha sonraki yıllarda ise bir alan adı kayıt otoritesi yönetmek istiyorum. Alan adı konusu üzerine çalışmalarımı Domain Labs projem üzerinde sürdürüyorum. Hedeflerime ne kadar ulaşabilirim. Yada geçen süre içerisinde şartlar beni farklı hedeflere mi yöneltir bunu zaman göstercek belirlediğim hedefler doğrultusunda yol almaya devam edeceğim.

1- Registry = Kayıt otoritesi karşılığını .tr alan adı yönetimi bulmuş. Bu terim genel olarak dilimizde kullanılır mı? kullanılmaz mı? bunu zaman gösterecek.

Son güncelleme 7 Aralık 2008

The following two tabs change content below.

Bahri Meriç CANLI

Web Geliştiricisi, Linuxcu, Dağcı, Amatör Telsizci, Girişimci, Motorcu

Latest posts by Bahri Meriç CANLI (see all)