debian.org.tr yenilendi

Debian.org.tr yaklaşık bir yıldır atıl bir halde durmaktaydı. Diğer taraftan bizde Pardus-Linux.Org altında Debian konusunda birşeyler yapmaya başlamıştık.

Şubat/Mart ayılarında Recai OKTAŞ ve Murat DEMİRTEN’e debian.org.tr yi tekrar ayağa kaldırmak istediğimiz ile ilgili bir mail gönderdim. Gelen olumlu cevap ile süreç başladı.

Eski sitede sadece dökümanlar bulunuyordu, yeni sitede de bu konseptin korunması istendi. Hem debian-user-turkish listesinin olması hemde etrafta bu konuda bir sürü forum olması sebebiyle sitenin içine forum ve benzeri birşey eklenmedi. Sonuç olarak sadece döküman içerikli bir site olacağı için mediawiki kullanmaya karar verdik. Böylece daha yönetilebilir ve düzenlenebilir bir döküman havuzumuz olabiliceğini düşündük.

Bu yıl Pardus-Linux.Org olarak Yılın Penguenleri Ödüllerine de aday gösterdiğimiz Çağatay OLTULU(6630) ve diğer pardus-linux.org üyesi arkadaşlarımızın katkıları, Murat DEMİRTEN, Recai OKTAŞ ve debian-user-turkish listesi üyelerinin fikirleri doğrultusunda debian.org.tr’yi şuanki haline getirdik. İşimiz henüz bitmedi, bunun bir süreç olduğunu düşünüyoruz ve ilk süreci tamamlamış olmanını mutluluğunu yaşıyoruz.

Debian kullanan/kullanmış olan, debian hakkında az yada çok düküman yazacak/derleyecek herkesi debian.org.tr‘ye katkıda bulunmaya davet ediyoruz.

Son olarak çalışmada emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Not1: Debian.org.tr yenilenme sürecinde sunucusunun da değişmesi sebebi ile hala eski siteyi görenler olabilir en geç 24 saat içinde yeni site karşılarında olacaktır.

Not2: LKD Yılın Penguenleri Ödülleri için aday gösterme işlemi bu gün 23:59 da sona eriyor hala aday göstermek isteyenler varsa kalan süreyi değerlendirebilirler.

Son güncelleme 31 Mayıs 2008

The following two tabs change content below.

Bahri Meriç CANLI

Web Geliştiricisi, Linuxcu, Dağcı, Amatör Telsizci, Girişimci, Motorcu

Latest posts by Bahri Meriç CANLI (see all)