Ücretsiz SSL sertifikası dağıtmaya karar verdim

    SSL sertifikası kullanan servisler için kendim sertifika oluşturup kullanıyordum. Fakat sürekli gözüme batıp duruyordu. Bu sebeple israil menşeli StartCom firmasının ücretsiz SSL sertifikası servisini belli bir süre kullandım. Taki son sertifika almak istediğimde sorun çıkarmalarına kadar, girdiğim sahte telefon numarasını (903121234567) beğenmemişler. Tekrar başvurmamı istediler. Farklı bilgiler ile tekrar başvurdum. Sertifika oluşturma işlemine başlamak için gelmesi gerrek nmail bir türlü gelmedi. Zaten StartCom’dan aldığım sertifikalar benim OpenSSL ile oluşturuğum sertifikalardan geçerlilik yönünden herhangi farkı yoktu. sadece ben OpenSSL’i o kadar iyi bilmiyordum.

    Biraz araştırma sonucunda bu işlemi nasıl yapacağımı öğrendim. Hatta bu işlemi yapan birde script buldum. ılk önce proje alan adım (PRJ.BE) ile cert.prj.be adresi ile bu servisi vermeyi diye düşündüm.

    Henüz servis demek için erken olsa da bir başlangıç yaptık. En azından mevcut beş SSL sertifikamı bu servise taşıdım. Biraz daha üzerinde çalışırsam (biraz php biraz mysql serpiştirerek)  benim dışımda birileride bu servisi kullanabilir. 

Son güncelleme 27 Eylül 2016

The following two tabs change content below.

Bahri Meriç CANLI

Web Geliştiricisi, Linuxcu, Dağcı, Amatör Telsizci, Girişimci, Motorcu

Latest posts by Bahri Meriç CANLI (see all)