İki yıllık bir aranın ardından askerlik şubesine gittim

ıki yıllık bir aranın ardından askerlik şubesine gittim. şubeye her gidişimde içim bir garip oluyor. Zaten bu sebeple en son 2005 yılında gitmiştim. Bu gün AOF 3. sınıf kaydım için yine gitmem gerekti, Bürodaki görevli memurun hatası üstüne benimde dikkatsizliğim eklenince askerlik şubesine gitmeye çekinen ben günümün dörtebirini şubede geçirdim.

şubeye gitmişken hani parduscuyuz ya ASAL pardusa geçecekti ne oldu diye sorayım dedim. Pardesü mü? diye başladı oradaki bayan memurlar, birşeyler duymuşlar fakat nedir neye benzer biraz anlatmam gerekti. Zaten terminal sunucusu üzerinden aptal terminal kullanıyorlar. Söylediklerine göre kullanacakları bilgisayarların hazırmış, fakat 2003 yılından günümüze kadar bir ilerleme katedebildikleri söylenemez. Aslında bu konuyu bilgi işlemleri ile görüşmek daha doğru olurdu fakat Askerlik şubesi sonuçda ne kadar az durursak o kadar iyidir. Farklı bir kaynakdan aldığım bir duyumuda yeri gelmişken yazayım. Eğer pardus olmasaymış RedHat kullaılması gündemdeymiş. Tekrar şubeye dönersek 2007 yazında geçilecek denilmiş olmamış 2008 yazı diyorlar. Fakat pek umutlu değiller "Emekliliğime üç yıl var ben göreremem." diyenler de var.

Bu arada ASAL’ın pardusa geçişi hakkında çok net bilgilerim yok. Geçiş olacaksa tepeden tırnağa bir geçiş olur düşüncesiyle şubelerinde geçeceğini düşündüm. Memurlarda "birşeye geçicez ama" dediği için aradaki boşlukları ben doldurdum. Bu sebeple bir kısmı asparagas olabilir. Aslında magazin işine mi girsem ne yapsam?

Son güncelleme 15 Ekim 2007

The following two tabs change content below.

Bahri Meriç CANLI

Web Geliştiricisi, Linuxcu, Dağcı, Amatör Telsizci, Girişimci, Motorcu

Latest posts by Bahri Meriç CANLI (see all)