Sıcaklar ve diğerleri

Blogcu sayesinde kendi bloguma yazmak içimden gelmiyor desem heralde yanlış olmaz. Buna uğraşığım proje ve işlerin sıradanlaşmasının (durgun gitmesinin) etkiside mutlaka var. Bir taraftan AÖF sınavlarına çalışmama gerekirken bir türlü çalışmama/çalışamama yetmezmiş gibi sıcak giden Ankara havasıda eklendiğinde ortaya böyle garip bir durum çıkmakta. Kısaca yapmamın zorunlu olduğu şeyler dışında ilgimi çekmeyen hiçbirşey ile ilgilenme isteği duymuyorum.

Sunucu maceralarıma gelince boa.kalehost.net, piton.kalehost.net sunucularım ve müşteri sitelerini barındırdığım cpanel destekli denge sunucusu olmak üzere üç sunucu üzerinde yayılmış durumdayım. Topu topu 25-30 küçük çaplı sitenin bulunduğu portföyüm için üç sunucuya gerek varmı diye düşünüldüğünde tabiki yok sonucu ortaya çıkıyor. Fakat tek sunucu üstüne üstlük kontrolü başka birinin elinde olan bir sunucu üzerinde siteleri tutmak bana pek mantıklı gelmiyor. Bunda zone-h üzerinde kayıt altına alınmış başarılı ataklarıda düşündüğümüzde o sunucuda hiç durmamak daha akıllıca gibi gelebilir. Az sayıda olan müşterilerim cpanel yada başka bir panel olmadan çalışabilcek düzeyde oldukları zaman belki cpanel içeren denge (reseler) den kurtulabilirim.

Not: Bu sıralar bloguma yazı eklemeyi düşünmüyordum. Her gün rss lerimde değişiklik olup olmadığını yoklayan robotları gördükçe ayıp olmasın bari diyerek bu yazıyı ekledim.

Son güncelleme 22 Ağustos 2006

The following two tabs change content below.

Bahri Meriç CANLI

Web Geliştiricisi, Linuxcu, Dağcı, Amatör Telsizci, Girişimci, Motorcu

Latest posts by Bahri Meriç CANLI (see all)