Telefon değişince atıl kalan Samsung Gear 2 hayata döndü

Telefon değişince atıl kalan Samsung Gear 2 hayata döndü

Uzun süredir blog yazmıyordum. Bu vesile ile yıllar sonra blog yazmış olayım.

Yıllardır Samsung marka farklı telefonlar kullanıyordum. Benim Samsung telefon kullandığım yıllar aynı zamanda ülkemizde Samsung piyasaya hakim olduğu döneme denk geliyor. Telefonum bozulunca kötü bir Samsung telefon alana kadar iyi bir Xioami telefon aldım. Samsung telefonum ile sorunsuz kullandığım Samsung Gear 2 (R380)’i yeni telefonum ile çalışmadı. Samsung’a sorduğumda saatin eski olduğunu ve sadece Samsung telefonlar ile çalışabileceğini öğrendim. Yeni telefonla çalışmayınca kenarda atıl kalan çalışır durumda bir akıllı saatim olmuş oldu. Neden hemen aklıma gelmedi bilmiyorum fakat Samsung kendi desteklemiyorsa kesin birileri bir Android uygulaması yapmıştır diye düşündüm. Sonuç maalesef hüsran oldu. Kimse bu akıllı saati yönetecek bir uygulama yapmamış. Gel gelelim araştırmalarım sırasında saatin üzerindeki Tizen işletim sistemi yerine Android Wear yüklenebildiğini öğrendim. Android Wear 5.1.1 sürümünü saate yükleyince tekrardan çalışan bir Android Wear yüklü akıllı saatim oldu.

Şimdi başkalarının da ihtiyacı olabilir diye işlemleri sıra ile paylaşıyorum.

  • Saate Android Wear’ı yüklemek için Odin isili yazılıma ihtiyacımız olacak. Odin websitesinden son sürümü indirin.
  • Odin programı benim saatimi düzgün görmedi. Bu sebeple bir de Samsung Android USB Driver for Windows yazılımını indirip kurmanız gerekiyor.
  • Gelelim saate yüklenecek yazılıma https://forum.xda-developers.com/t/porting-android-to-gear-2.2992953/ adresinden Android Wear 5.1.1 yada Android Wear 6 sürümlerinden birini seçip indirin.
  • Sıra geldi saati yazılım yükleme(download) moduna almakta. Saat üzerindeki tuşa basılı tutup restart ediyoruz. Ekranda restart göründüğünde orta tuşa tekrar basılı tutun. Ekranda menü gelecek oradan download seçeneğini seçip tekrar tuşa basın ekranda aşağıdaki gibi bir görüntü olmalı.


 

 

 

 

 

 

 

 

  • Artık saati bilgisayara bağlayabiliriz.
  • Odin programını açıp daha önce indirmiş olduğumuz tar uzantılı Android Wear 6 dosyayı programa gösterip start tuşuna basın.

 

 

  • İşlem bittiğinde saat kapanıp açılacak. Ekranda bir menü çıkacak oradan bootloader seçip saatin tekrar yeniden açılmasını bekleyin.
  • Saat yeniden açıldığında Android Wear 6 yüklü Samsung Gear 2 cihazınız kullanıma hazır.

Anladığım kadarı ile saate yüklediğimiz imaj bir Asus akıllı saate ait. Bu sebeple telefonunuzda Wear OS uygulamasının yanı sıra Asus Zenwatch Manager‘da yüklü olursa saati yönetme seçenekleriniz bir o kadar artar.

Son güncelleme 14 Ocak 2022

The following two tabs change content below.

Bahri Meriç CANLI

Web Geliştiricisi, Linuxcu, Dağcı, Amatör Telsizci, Girişimci, Motorcu

Latest posts by Bahri Meriç CANLI (see all)