Tek başına yollarda – Kastamonu

Motosikletim ile bir şehirlerarası gezi yapmayı düşünüyordum. Yer olarak Çorum ya da Kastamonu seçenekleri arasında kararsız kalmıştım. Kastamonu’nun Şenpazar ilçesini uzun süredir görmüyordum. Geceyi dedemin oradaki evinde geçiririm diyerek Kastamonu’ya doğru yola çıktım. Saat 12:00 gibi başladığım yolculuğum ancak saat 18:00 da sona erdi. Kastamonu – Şenpazar arası bol virajlı ve tamamı orman içindeki güzel asfalt yollardan geçiyor. Yol ne kadar güzel olursa olsun virajlar sebebi ile ortalama hızım 50 km/h kadar düştü. İlçeye vardığımda hava çoktan kararmıştı. Hemen eve çıktım. Ev uzun süredir kullanılmıyordu. Ev dediysem de aklınıza küçük bir şey gelmesin. Üç katlı bir apartmandan bahsediyoruz. Kendime uyuyacak bir yer bulup 1-2 saat içinde telefonda çalan müzik eşliğinde uyuya kalmışım.

Sabah Ankara’ya hava kararmadan varabilmek için erkenden yola çıktım. Gece karanlıkta geçtiğim virajlı orman yollarından bu sefer gün ışığında ve bu sefer isteyerek yavaş geçtim. Ara ara durup fotoğraf çektim. İlerleyen zamanlarda bir adet GoPro kamera alıp yolculuklarımda video da çekmeyi planlıyorum. Önce Kastamonu şehir merkezinde sonrada Ilgaz dağı çıkışında mola verip yola koyuldum. Çankırı’yı da geçtikten sonra yol kenarları ormanlar yerine kıraç topraklar ya da tarlalara bıraktı. Virajlar yerini ucu görünmeyen düz yollara bıraktığında benim 125cc’lik motorum giderek yetmemeye başladı. Yolun en sağ şeridinde kamyonlar ve traktörler ile yola devam ettik. 5 saat süren 337 km’lik yolu 15:00 gibi tamamlamış oldum.

Yolculuk genelinde ortalama 70 km/h hız ile gidiş dönüş toplam 28 lt benzin harcadım. Yolda bir kaç kez insana benzeyen yaratıkların kullandığı otomobillerin sıkıştırmaları ile ne oluyor lan dedim kendime. Kaskımın vizörüne bakarsak da bolca böcek katliamı yapmış görünüyorum.

[shashin type=”albumphotos” id=”46″ columns=”5″ size=”120″ crop=”y” order=”source” caption=”n”]

Son güncelleme 29 Ekim 2012

The following two tabs change content below.

Bahri Meriç CANLI

Web Geliştiricisi, Linuxcu, Dağcı, Amatör Telsizci, Girişimci, Motorcu

Latest posts by Bahri Meriç CANLI (see all)