Neden yazıyorum?

Asıl yazmak istediklerimi yazmadan “neden birşeyler yazıyorsun” diye soran bir arkadaşımını sorusu üzerine aklıma gelenlerden birz bahsetmek istiyorum. Öncelikle bu konuyu hiç düşünmemiştim. Her konuda olduğu gibi bu konununda tek bir sebebi yok. Hemen aklıma gelen bazı sebepleri yazayım.

Sanırım en önemli şey benim yazmaya ihtiyacım  var. En yakınımdaki insanlar dışındakiler bilmeyebilir fakat ben 9-10 yaşıımdayken de yazardım. O zaman kağıtlarım vardı. Yıllar sonra yazdıklarımı tekrar okumaktan da mutlu oluyorum. Hayat içinde geçirdiğim süreçlerin etkileri ister istemez yazdıklarıma da yansıyor. Kendi kendimi yazı sitilimdeki, yazı konularımdaki değişimlerden izleyebiliyorum.

Sanırım teknik konularda yazılar yazmamın en önemli sebebi de hala bunları yüz yüze insanlara anlatacak konumda olmamamdan kaynaklanıyor. Benim için önemli bir boşluk diyebilceğim bir konu bu, bir topluluğa bildiğim bir konuda birşeyler anlatmak. Bunu hala yapamamış olmamın tek  bir sebebi yok. Hala bunu istiyormuyum ondan bile emin değilim. Zira çok tembelim son zamanlarda iyicene tembelleştim. Hatta azcık spor yapıyor olmasam kesin obez olmuştum diyebilirim.

Neden yazıyoruma verilebilecek diğer bir yanıtta kocaman bir egom olduğu gerçeğidir. Biraz idaalı bir şey olacak ama. Yazdıklarım okundukca yada yazdığım kodlar kullanıldıkça egom biraz daha büyüyor.

Sap ile samanı karıştırmamak adına asıl yazacağım konuyu ayrıca yazayım.

Son güncelleme 23 Mayıs 2010

The following two tabs change content below.

Bahri Meriç CANLI

Web Geliştiricisi, Linuxcu, Dağcı, Amatör Telsizci, Girişimci, Motorcu

Latest posts by Bahri Meriç CANLI (see all)