Karasal yayın yapan Radyo kurma hayalim suya düştü

Gelecek planlarım arasında medya sektöründe yer almakta bulunuyor. Bu konuda azda olsa birşeyler yapmaya çalışıyorum. Geçtiğimiz hafta Cebit fuarında hazır RTÜK yetkililerini bulmuşklen sorayım dedim. Nasıl olacak bu karasal radyo yayın. Ne gerekiyor? vs derken şunları öğrendim.

Yasal nedenlerle kararsal frekans dağıtımı yapılamıyormuş. Sadece mevcut frekansları hak sahiplerinden devir alabiliyormuşuz. Bunun için uygun bir frekans sahibi bulmak ve A.Ş olan bir firma sahibi olmak gerekiyor. Hal böyle olunca karasal yayın hayalimiz suya düşmüş oldu.

Bir diğer yöntem Uydu üzerinden radyo yayını yapmak (Şahsen ben uydu üzerinden radyo yayınlarını dinlemiyorum.) RTÜK bu konuda da lisans dağıtıyor. Yayın yapmaya başlamadan bu lisansıda almak gerekiyor. Bu lisansın bedelide 15.000,00 YTL civarında imiş. Uydu üzerinden yayında bana pek cazip gelmedi.

Tek çare halihazırda zaten varolan internet üzerinden radyo yayını yöntemi. Şuan için bu konuda herhangi bir yasal düzenleme yok. Bu sebeple internette mantar gibi internet radyoları var. Fakat görüştüğüm yetkili ilerleyen günlerde internet radyoları içinde bir lisanslama çalışmasına gidileceğini söyledi. Bunu nasıl yaparlar bilemiyorum fakat bunun ücretsiz olmayacağı bir bedelini olacağı kesin.

Son güncelleme 19 Ekim 2008

The following two tabs change content below.

Bahri Meriç CANLI

Web Geliştiricisi, Linuxcu, Dağcı, Amatör Telsizci, Girişimci, Motorcu

Latest posts by Bahri Meriç CANLI (see all)