PKD Son Günlerdeki Gelişmelere İlişkin Açıklama Yaptı

Türkiye’de GNU/Linux, Özgür Yazılım ve Açık Kaynak konusunda 90’lı yıllardan bu yana gerek LKD gerekse forum ve Viki tarzı oluşumlar sayesinde bir hayli yol kat edilmiştir. Özellikle Pardus Linux dağıtımının ortaya çıkışıyla birlikte GNU/Linux’un ilerlemesi epeyce hız kazanmıştır.

Pardus-Linux.Org portalı kurulduğu günden bu yana özelde Pardus Linux’un genelde ise GNU/Linux’un gelişimi için teknik destek, belgelendirme ve pisi paket depoları vasıtasıyla GNU/Linux kullanıcılarının sorunlarını çözmek konusunda büyük çaba sarfetmiştir ve sarfetmektedir. Ancak son günlerde bu portala karşı saldırıların yeni bir boyut kazandığı görülmektedir. Pardus Proje Yöneticisi Sayın Erkan Tekman, Distrowatch.org sitesine bir e.posta göndererek Pardus-Linux.Org’u şikayet etmiş ve bu sitedeki Pardus-Linux.Org bağlantılarının kaldırılmasını sağlamıştır.

Pardus-Linux.Org ve onun içinden çıkan Pardus Kullanıcıları Derneğinin tek amacı Pardus’un ve GNU/Linux’un ülkemizde ve dünyada yayılmasına katkıda bulunmaktır. Hem “Pardus Kullanıcıları Derneği”, hem de “Pardus” isim ve markalarının kullanımı konusunda önceden gerekli bütün hukuki araştırmalar yapılmış, bu isim ve markaların kullanımında herhangi bir sakınca olmadığı görülmüştür. Derneğimiz attığı her adımın yasalara uygun olmasını temin etmek konusunda daima kararlı olmuş ve olacaktır.

Mevcut durumda açık kaynağa ilişkin çalışmaları ve girişimleri desteklemek yerine kösteklemeyi tercih edenlere gerekli yanıtın her vesileyle verileceğini bu bildiri aracılığıyla kamuoyuna duyurmak isteriz.

Metnin tamamına http://www.pkd.org.tr/bildirgeler/son-gunlerdeki-gelismelere-iliskin-aciklama/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Son güncelleme 5 Ağustos 2008

The following two tabs change content below.

Bahri Meriç CANLI

Web Geliştiricisi, Linuxcu, Dağcı, Amatör Telsizci, Girişimci, Motorcu

Latest posts by Bahri Meriç CANLI (see all)