Bir posta kutum oldu

Telekomünikasyon kurumunun web sayfaları üzerinde ve alan adlarının whois bilgilerinde iletişim bilgilerinin olmasını istemesi üzerine uzunca bir süredir niyetlenip bir türlü yapamadığım bir işlemi gerçekleştirip posta kutusu almaya karar verdim.

İlginç bir maceraydı diyebilirim. Hatta posta kutularını gördükten sonra üzerine birkaç proje de düşünmüştüm fakat mevcut mevzuat buna pek müsade etmedi. Şimdlik sadece ismime gelen postaları koyabileceğim bir posta kutum oldu. Bana artık PK 1000 Ulus/Ankara adresinden posta yolu ile ulaşabilirsiniz.

Gözlemlerim PTT bu sıralar karına kar katan PTT Bank ile uğraşırken posta kutularını bir kenara atmış gibi görünüyor. Yasal mevzuat buna uygunmudur bilmiyorum fakat üzerinde biraz çalışarak bu posta kutularını Posta Kutusu + Kasa (saklama kabı diyelim) haline getirilebilir. Bu şekidle hem posta kutuları ölmemiş bir kerana atılmamış olur hemde PTT’ye ek bir gelir daha olur. Belki böyle şeyler düşünülmüş ve yeterince karlı görülmemiş olabilir yada en azından benim bir saat bulunduğum bu yerde düşündüğüm şeyleri birilerininde düşünmüş olması gerekiyor.

posta

Sadece filmlerde gördüğüm bir manzarayı sizinlede paylaşayım. Posta kutularının olduğu alandan bir kare gerçekten ilginç bir manzara.

Bu resim 2005 yılında yazmaya başladığım bahri.info’daki blogumda “:)” simgesi dışında kullanmış olduğum ilk resim özelliğini de taşıyor.

Son güncelleme 12 Haziran 2008

The following two tabs change content below.

Bahri Meriç CANLI

Web Geliştiricisi, Linuxcu, Dağcı, Amatör Telsizci, Girişimci, Motorcu

Latest posts by Bahri Meriç CANLI (see all)