Bir yerde yanlış mı yapıyorum?

Bu gün projeler ile ilgili bir gelişme bu soruyu sormama sebep oldu. "Bir yerde yanlış mı yapıyorum" Kabaca hesaplarsak 22 yaşındayım. yarım bıraktığım proje sayısı 22 yi geçmiştir. Tam sayısını bile sayamıyorum.

Fazla geçmişe gitmeye gerek yok son iki üç ay içinde Pardus Linux dağıtımına destek olmak amacı ile uğraştığım projelerin de başarısız olması arada sırada zaten düşündüğüm bu soruyu tekrar sormaya beni zorunlu kıldı.

Onun dışında Sourceforge Türkiye tarzı bir denemede yaptım. Developer.PRJ.BE adresine sistemi de kurdum. Fakat zaman ayırıp ilgilenemiyorum. Bunun gibi kenarından köşesininden başlayıp yarım kalan bir çok projem var. Bazıları uygulama aşamasına bile geçemedi. 

Biraz öz eleştiri yapmak gerekirse "hepsi benim olsun, hepsi ile ilgileneyim, … uzayıp gidiyor" düşüncesi malesef her konuda karar verme aşamasında ister istemez ağırlık kazanıyor. Daha önce bütün programlama dillerini öğrenmeye karar vermiştim. Bir hocamın "Bütün programlama dillerini istesende %100 öğrenemezsin" demesi üzerine birini seçip onun üzerine odaklanmıştım.

Projeler konusunda hatta yaşam projesinin tamamı için "Acaba …" demekten kendimi alamıyorum.

Son güncelleme 17 Kasım 2007

The following two tabs change content below.

Bahri Meriç CANLI

Web Geliştiricisi, Linuxcu, Dağcı, Amatör Telsizci, Girişimci, Motorcu

Latest posts by Bahri Meriç CANLI (see all)