Windows’dan web sunucu olmaz

Test amaçlı ayırdığım makinelerin birine windows 2003 kurmuştum. Nedir ne değildi, elimden geldiğince incelemeye çalışıyorum. şimdiye kadar olan Linux ve azda olsa FreeBSD tecrübem ışığında bir windows sunucudan web sunucusu yapmak hiç akıllıca bir yöntem değil. En ufak ayar için sunucuya uzak masa üstü bağlantısı yada VNC ile bağlanmak gerekiyor. telnet niye var onuda anlamış değilim. telnet üzerinden birakaç işe yarayan komut buldum (iisrestart gibi) onlarda ekranıma bir sürü hata bastılar. Ve çalışmadılar.

Ayrıca üzerinde gelen web ara birimi sadece ie ile çalışabilir şekilde yapılmış. Pardus üzerinde Firefox ile çalışmıyor 🙂 Masa üstünde bile linux kullanıp windows sunucu yöneten acaba var mıdır?

Windows sunucu kurma amaçlarımdan biride domainhunter acaba Windows sunucularda düzgün çalışıyor mu bunu denemekti.(v0.0.2 çalışmıyordu) Aldığım sonuç standart php kurulumu yapılmış bir makinede ekranda tanımsız değişken hataları dışında tarih sorununu da saymazsak çalışıyor gibi 🙂

Fakat geldiğim noktada Windows sunucu çöktü. Yedek alma işkencesi başladı. Bu işkenceleri yaşatan Windows üzerinde DomainHunter deneyen kullanıcılara saygılarımı sunuyorum.

Son güncelleme 12 Ağustos 2007

The following two tabs change content below.

Bahri Meriç CANLI

Web Geliştiricisi, Linuxcu, Dağcı, Amatör Telsizci, Girişimci, Motorcu

Latest posts by Bahri Meriç CANLI (see all)