Pardus-linux.org iki yaşında

Pardus-linux.org iki yaşında; rootfs sürümlerinden günümüze iki yıldan fazla zaman geçti. Bir yıl önce [1], [2] pardus-linux.org’ bir yaşı ile ilgili yazımda belirtiğim gibi

Pardus için ihtiyaç duyulan yada duyulabilcek forum ihtiyacını karşılamak amacı ile bir yıl önce bu gün hizmet vermeye başladı. Bu görevi de iyi bir şekilde yaptığını düşüyorum. Moderator bulmakta zorlandığımız günlerden sistemli çalışan yönetim kadrosu olan bir sistem haline geldi. Bu gün itibariyle toplam 13901 mesaj ve 2293 kayıtlı kullanıcımız bulunmakta. Pardus linux ile büyümeye, ülkemizde Linux’un özellikle de Pardus’un yaygınlaşmasında katkı sağlamak için çalışmaya devam ediyoruz.

Geride bıraktığımız bir yıl içerisinde toplam kullanıcı sayımız 2.293’den 7.187’ye, yazılan mesaj sayımızda 13.901’den 52.634’e çıktı. Her ne kadar azaltmaya çalışsak da 54 ana kategoriye ulaştık. Üye ve yazı sayımız ile birlikte moderasyon ekibimizde (pasif moderatorler dahil) yirmi kişiye yükseldi. Kediciğimiz Pardus’umuzda bir ana sürüm ve üç ara sürüm olmak üzere dört farklı sürüm çıkardı. Pardus gönüllülerinin (yeterli olmasa da medyanın da ) desteği ile Pardus ve Linux denen şeylerin varlığından daha çok insanını haberi oldu. Bizde onlara Pardus’un korkulacak bir şey olmadığını kendi istedikleri gibi nasıl yapılandıracaklarını üyelerimiz ile birlikte anlatmaya çalıştık.

Hosting sponsorumuzu değiştirdik. Bu vesileyle şuanki hosting sponsorumuz olan WebKolay.net‘e, pardus-linux.org forumlarının kurulumasını sağlayan Sayın Gökhan TOPLAR’a ve forum yönetimindeki bütün ekip arkadaşlarımıza teşekkürü bir borç biliriz. Önümüzdeki dönemde Pardus’un gelişmesine paralel olarak pardus-linux.org’da da gelişmeler göreceksiniz. Pardus-linux.org üzerinde forumun yanına yeni servisler ilave edilecektir. Servislerin planlamaları ve altyapı çalışmaları sürmektedir. Kullanılabilir duruma geldiklerinide bütün pardus severlere duyurulacaktır.

[1] http://forum.pardus-linux.org/viewtopic.php?t=2603

[2] http://liste.uludag.org.tr/pardus-kullanicilari/2006-July/004232.html

Son güncelleme 4 Temmuz 2007

The following two tabs change content below.

Bahri Meriç CANLI

Web Geliştiricisi, Linuxcu, Dağcı, Amatör Telsizci, Girişimci, Motorcu

Latest posts by Bahri Meriç CANLI (see all)