Domainleriniz için gmail teknolojisi ile eposta

   Tam olarak ne kadar süre geçti hatırlamıyorum. Google farklı domainler için ücretsiz mail hizmeti vereceğiniz duyurdu. Ardından beta hizmet vermeye başladı. Bende canli.info domaini için bu hizmete başvurdum. Aynı mail sunucusunu kullanan birçok domainim olduğu süre içinde her sunucu sorunu benim hiçbir mailimin çalışmaz halde kalmasına neden oluyordu. Google bu hizmeti sayesinde google alt yapısı ile çalışan bir mail adresim oldu. Anladığım kadarıyla google bu hizmeti beta testleri bittiğinde yirmibeş domain üzeri için ücretlendirmeye gidecek. Yinede yirmibeş adet pop3 destekli hoş bir webmail arayüze sahip mail adreside hiç küçümsenecek birşey değil. Bunun mail ve hosting hizmeti veren firmalar tarafından nasıl karşılanacağını zaman gösterecek. Türkiye piyasasında her bilgisayar kursuna gidenin bilgisayarcıyım, her reseler sahibinin hosting firması olduğunu düşünürsek iç piyasayı en azndan domain + mail şeklinde hizmet veren firmaları çok etkileceyektir. Google in aynı zamanda ICANN acredi oladuğunu düşünürsek yakın bir zamanda domain satışınada başlayacaktır.

  Bunun olması ilk bakışta öldük bittik kapatıp gidelim gibi gözüksede piyasadaki rekabeti kızıştıracaktır. Önüne gelen kötü özellikli sunuclarda kötü hizmet veremeyecek, verse bile talep olmayacaktır. Peki bu durum beni nasıl etkileyecek; hali hazırda kendi yağında kavrulan bir hosting sitem var. Uzun bir sürede firmalaşamayacaktır. Bewnim açımdan bakarsak bu işten para kazanmak amacıyla değilde kendi sitelerimin hosting masraflarını askariye indirmek için başladığımı düşünürsek pek birşey değişeceğiniz düşünmüyorum.

 Son olarak bu yazıyı okur ve googlenin bu hizmetinden fayadalanmak isterseniz adres https://www.google.com/hosted/ burda ön başvuru ile üye kabul edilmekte. 

Son güncelleme 25 Temmuz 2006

The following two tabs change content below.

Bahri Meriç CANLI

Web Geliştiricisi, Linuxcu, Dağcı, Amatör Telsizci, Girişimci, Motorcu

Latest posts by Bahri Meriç CANLI (see all)