Bahri Meriç CANLI Kişisel Web Sitesi

Yeni bir bahri alan adı bahri.ru

Bahri ile başlayan beş tane alan adım var. Her birinin farklı bir hikayesi alınma sebebi var. Şimdi yeni bir maceraya başlamak için bahri.ru alan adını tesçil ettirmeyi deniyorum. Eğer başarılı olursam bahri.info’nun birde rusça versiyonun yapacağım.

Her ccTLD (Country code top-level domain) tescilinde farklı bir mini macerada yaşıyorum. Ülkelerin alan adı sistemlerini hatta vergi sistemlerini bile öğreniyorum. Şuanda toplam 10 farklı ülkeye ait ccTLD’e sahibim. Şimdi de uzun süredir düşünüp vazgeçtiğim .ru uzantısını deniyorum. Bu işlemlerin bana maddi hiçbir getirisi yok. Tamamen bilgi ve kişisel tatmin amaçlı işlemler. Hatta dışarıdan bir gözle bakıldığında gereksizmiş gibi bile görünebilir.

Birazda neden .ru alan adı tescil ettirmek istediğimden bahsedeyim. Dağcılıkta yavaş yavaş dışarı açılma zamanı geldi. Yakımızdaki dağların bir kısmı eski sovyet ülkelerinde haliyle rusça, inglizceye nazanaran daha fazla bilinen bir dil. Bende bahri.ru’yu rusça yaparak yaparken biraz rusça öğrenmeyi hedeflemekteyim. Tabii elimdeki diğer rusça eğitim setlerinin de yardımıyla 🙂

The following two tabs change content below.

Bahri Meriç CANLI

Web Geliştiricisi, Linuxcu, Dağcı, Amatör Telsizci, Girişimci, Motorcu

Latest posts by Bahri Meriç CANLI (see all)

Exit mobile version