Mobil uygulaması varmış!

1372795977_surprisedTeknoloji şirketleri gün geçtikçe yeni oyuncaklar sunuyor bize ya da biz teknoloji şirketlerinin oyuncağı olduk. Seversiniz ya da sevmezsiniz günlük hayatta kullandığımız bütün her şey teknolojiden öyle ya da böyle etkileniyorlar. Bazıları üretim aşamasında daha ucuza mâl etmek adına bazıları da direkt teknolojik oyuncaklar olarak evimizde, arabamızda ya da elimizde.

Biz de elimizdeki teknolojik cihazlar üzerinde çalışıyoruz. Ülkemizde kullanımı giderek artan akıllı telefon pazarına hitap eden yazılımlar üretiyoruz.

Kendim.com projesi de bu alandaki ürünlerimizden biri. Kişileri ve kurumları hızlı bir şekilde mobil uygulama sahibi yapmayı sağlıyor. Aklınıza “neden kişisel mobil uygulama sahibi olayım?” şeklinde bir soru gelebilir. Bu soruya başka bir soru ile cevap vermek istiyorum. Şuanda bu yazıyı okuduğunuz blogu yazmaya ben 2005 yılında başladım. O yıllarda insanlar neden web sitesi sahibi olmalıyım, neden blog yazmalıyım gibi sorular soruyorlardı. Neden web sitesi sahibi olmalıyım? sorusunu artık kimse sorma gereği duymuyor. Eğer birazcık teknoloji ile ilgileniyorsanız ve hala web siteniz yoksa hemen bir web sitesi sahibi olun.

Yazının geri kalanını kişisel ya da kurumsal web sitesi sahibi olmayı artık bir ihtiyaç olarak görenler için yazıyorum. Rekabetin her alanda en acımasız şekli ile karışımızda olduğu günümüzde rakiplerin bir adım önünde olmak, her mecrada rekabet etmek bir gereklilik haline geldi.

Tek işi arama motorlarında web sitelerini üst sıralarda çıkarmak olan şirketlerin varlığını ve bu şirketlere her yıl binlerce TL ödeme yapılıp hizmet alındığını biliyorsunuzdur.

Ya da Facebook, Twitter gibi mecralarda firmanızın ya da markanızın tanıtımını yapmak amacı ile kurulan şirketlerden de bahsedebiliriz.

Artık hemen hemen herkesin elinde bir akıllı telefon var. Hatta teknoloji mağazaları artık akıllı olmayan telefonları satmıyorlar bile. Peki bu akıllı telefonlar üzerinden tek tuşla ulaşılmak istemez misiniz? Kişilerin telefonunda Facebook, Twitter ve sevdikleri oyunların yanında sizin uygulamanız da yer alsın istemez misiniz?

Ben şahsen sahip olduğum internet radyom Radyo C için bunu istedim. Uzun araştırmalar sonucunda radyolar için mobil uygulama geliştiren bir şirkete uygulama yaptırdım.

appstore googleplay

Radyomun mobil uygulaması var peki benim neden olmasın düşüncesi ile kendi mobil uygulamamı da Kendim.com platformu üzerinden çıkartıp yayına verdik.

appstore googleplay

Bundan 3-4 yıl önce piyasaya hakim sadece iki platform kalacağını söyleselerdi inanmazdım fakat geldiğimiz noktada Google tarafından geliştirilen Android ve Apple tarafından geliştirilen iOS platformu pazarı kendi aralarında paylaşıyorlar. Birde Windows Phone var ama kâle alınacak bir pazar payına ulaşmış değil. Ulaşabilir mi konusu da kocaman bir soru işareti.

Son olarak başkalarının mobil uygulamalarını görüp “mobil uygulaması mı varmış!” diye şaşırmak yerine başkalarını şaşırtmak isterseniz kendim.com’a bekleriz.

Son güncelleme 30 Kasım 2013

The following two tabs change content below.

Bahri Meriç CANLI

Web Geliştiricisi, Linuxcu, Dağcı, Amatör Telsizci, Girişimci, Motorcu

Latest posts by Bahri Meriç CANLI (see all)