Yeni motorum Yamaha XT 125 R

Askerdeyken bir motosiklet almaya karar vermiştim. Askerde hazırladığım, dönüşte yapılacaklar listemde ilk onda yer alıyordu, motosiklet için A2 ehliyet almak ve akabinde motor almak. Şuanda ikisinide gerçekleştirmiş durumdayım.

Motorsiklet için, önce tanıdıklara istediğim motordan etrafınızda varmı diye sordum. Sonrada sahibinden.com ve ikinciel.com‘daki ilanlara baktım. Sonunda bu sitelerin birinden bir motor beğendim. Makinadan anlıyan bir arkadaşım ile gidip gördük. Ertesi gün de aldım.

Motorsiklet almak, daha önce bilmediğim bir sürü işle uğraşmama neden oldu. Motoru devraldığım gün MTV ödendi. Dün zorunlu trafik sigortası yapıldı. Motordaki değişecek parçalar için servise kapora ödendi. Ha bide benzin aldım. 🙂 Depoyu fulle(depo toplamda 10 lt olunca) demekde ayrı bir haz veriyor insana.

Daha öğrenecek çok şeyim. Yaşayacağım tecrübelerim olduğunu biliyorum. Trafikteki canavarların bazı türleri ile şimdiiden tanıştım.

Birazda Yamaha XT 125 R’den bahsedeyim. resmi evraklara göre 124cc, tipi cross, internette yazılana göre 100 km’de 3 lt benzin yakıyor. İnternette yapığım araştırmalarda motorun bütün parçalarının kataloguna ulaştım. Hazırlayanlara teşekkürler.

Daha motorla ilgili yapılacak çok iş var. Dün yaşan yağmurdan biraz kirlendi. Ben gidip motorumu temizleyim.

Son güncelleme 21 Temmuz 2012

The following two tabs change content below.

Bahri Meriç CANLI

Web Geliştiricisi, Linuxcu, Dağcı, Amatör Telsizci, Girişimci, Motorcu

Latest posts by Bahri Meriç CANLI (see all)